MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z...
fot. airborne77/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Produkty zawierające cukier

Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z Sorbonne Paris Nord University, spożycie cukru wiąże się z wyższym ryzykiem zachorowania na raka. Wynika to m.in. z tego, że wraz ze spożyciem cukru, wzrasta możliwość wystąpienia otyłości i zachorowania na cukrzycę typu 2.

Zarówno cukrzyca, jak i otyłość, sprzyjają występowaniu stanów zapalnych i stresowi oksydacyjnemu. a to może zwiększyć ryzyko wystąpienia niektórych rodzajów raka. Cukrzyca typu 2 sprzyja rozwojowi m.in. raka jajnika, nowotworów piersi i macicy.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Żmigrodzie, (26.05-1.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Żmigrodzie, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szklarskiej Porębie, (26.05-1.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Szklarskiej Porębie, (26.05-1.06.2024)

Polecamy

Koziorożcu, Rybo i Skorpionie! Najbliższe dni nie będą dla ciebie dobre

TYLKO U NAS
Koziorożcu, Rybo i Skorpionie! Najbliższe dni nie będą dla ciebie dobre

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy