Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Łukasz Podstawski ze Stali Stalowa Wola zdobył srebrny medal w Pucharze Polski

Łukasz Podstawski ze Stali Stalowa Wola zdobył srebrny medal w Pucharze Polski

Wystawa fotografii na płótnie w Stalowej Woli [ZDJĘCIA]

Wystawa fotografii na płótnie w Stalowej Woli [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym

List otwarty organizacji pozarządowych: Hejtowi stop!

List otwarty organizacji pozarządowych: Hejtowi stop!

Garbarnia Kraków idzie za ciosem

Garbarnia Kraków idzie za ciosem